top of page

CORONA

Gelukkig heeft Verleiders Female hun laatste voorstelling op 11 maart in de Nieuwe la Mar nog kunnen spelen. Twee dagen later viel het doek in alle theaters vanwege Corona maatregelen. Hierdoor is de voorstelling op Lowlands komen te vervallen. Echt heel jammer.

Nu in september komt er hier en daar weer wat op gang onder corona-voorwaarden. Echter zijn dit alleen voorstellingen die al gesubsidieerd zijn, want voorstellingen zonder subsidie, in de vrije sector, zijn hun verdienmodel kwijt en kunnen niet meer ondernemen. Dit is zuur temeer omdat de overheid altijd heeft geroepen dat theater zoveel mogelijk zijn eigen broek moet ophouden. Maar degenen die dat doen worden nu totaal in de steek gelaten. Ook Het Pauperparadijs op een buiten-lokatie heeft niet mogen spelen deze zomer. 75% van het aanbod in de schouwburgen komt uit de vrije sector, u begrijpt dat de grote theaters nu ook in zeer zwaar weer verkeren.

Opvallend is dat er in deze tijd nogal slordig wordt omgegaan met de richtlijnen van de kunst sector, ik die als adviseur af en toe bij het NFPK werkt, ben hier zeer verbaasd over. Groepen die niet of nauwelijks geproduceerd hebben, zijn nu gehonureerd voor de meerjarige subsidie, terwijl dat volgens de richtlijnen onmogelijk is. Dit was de reden waarom GG Producties geen meerjarige subsidie heeft aangevraagd, we hadden niet ieder jaar geproduceerd en hadden ook geen geluk met "Wie wordt de vrouw van Dutroux". Kennelijk gelden voor andere groepen deze regels niet. RAAR.


Comments


bottom of page